Radisson Blu Atlantic Hotel

Etter en totalrehabilitering og ny møblering kan Radisson Blu Atlantic Hotel igjen bli Stavangers ledende hotell. Hele hotellbygget har blitt strippet til betongen og bygget opp igjen samt at 12. etasje ble revet og bygget opp på ny. Alle tekniske installasjoner er nye. Radisson Blu Atlantic Hotel har nå 364 rom, inkludert seks suiter. En duplex-suite er helt ny, mens de andre fem suitene er renoverte.

Byggherre:

KLP Eiendom as og Rezidor as

Byggested/by:

Stavanger

Byggeperiode:

09/2016-11/2017

Kontraktstype:

Totalentreprise

Kontraktssum:

350 MNOK

Areal:

24000 m2

Arkitektkontor:

Link Arkitektur

I 75 år har Radisson Blu Atlantic Hotel vært Stavangers største hotell. Det åpnet 13. mai 1952 (som Hotel Atlantic) og hadde da 105 rom. I 1968 ble fire nye etasjer bygget på og i 1980 ble St Olavs fløyen ferdigstilt. Etter rehabilitering har hotellet nå 365 rom og et areal på 25.000 kvadratmeter fordelt på 13 etasjer.

Hele prosjektet er Lean-planlagt, noe som ga en taktplanlegging der alle visste hvor de var til enhver tid. Det var satt av tid til hver aktivitet. Alle firmaer visste når de skulle begynne og når de skulle være ferdige. 

Hotellet har tre hoveddeler; Atlantic-blokken, St Olavs blokken og et mellombygg som rommer trappe- og heishus. Atlantic-blokken er ført opp i plasstøpt betong og har sto-puss på fasaden. St Olavs blokken har bærekonstruksjon i plasstøpt betong og påhengte fasadeelementer med singel ytterst. Trappe- og heishuset har glassfasader. Den nye resepsjonen er bygget opp av betongelementer.

Alle vinduer i hotellet er skiftet. Atlantic-blokken er etterisolert med 25 cm på vegger og 30-40 cm på taket. Atlantic-blokken ble kledd inn slik at skifte av vinduer og fasadearbeider kunne skje tørt. Alle gulv, vegger og himlinger er nye – og alle bad samt tekniske installasjoner er nye. 

Det er nå parkett i restauranten, fliser i lobby, tepper i korridorer, tepper eller parkett på rommene og fliser på badene.

Sorteringsgraden er 97 prosent på rivningsavfall og 92 prosent på bygningsavfall. Totalt har 2.200 personer vært innom byggeplassen. Den uken aktiviteten var på topp var 270 personer med. Arbeidene er fullført med en mindre fraværsskade. 

Rehabiliteringen av Radisson Blu Atlantic Hotel er prosjektert og ført opp etter Tek17 så langt det lot seg gjøre. Oppvarming skjer med energimatter på hotellrommene og er basert på varmepumpe - og gass til spisslast. Kjøling skjer via ventilasjon og med fan coils i fellesarealer og med isvannskjøling på rommene. Hotellet har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Hele hotellet er sprinklet.

Etter rehabilitering skal hotellet fylle kravene til energiklasse A. Målet er at hotellet også kan klassifiseres som BREEAM Very Good.

 

Relaterte prosjekter Vis alle prosjekter