Eiksmarka senter

66 flotte leiligheter på Eiksmarka, nært både byen og marka!

Byggherre:

Eiksmarka Bolig AS og Eiksmarka Butikksenter AS

Byggested/by:

Eiksmarka, Bærum

Byggeperiode:

April 2016 - September 2018

Kontraktstype:

Totalentreprise

Kontraktssum:

306 MNOK

Areal:

21000 m2

Arkitektkontor:

Link Arkitektur

Eiksparken

Prosjektet etableres på tomten til gamle Eiksmarka Senter som nå er revet. Eiksmarka senter regnes som Norges første kjøpesenter og åpnet i 1953. Det tidligere senteret var tegnet av Odd Gengenbach og var bygget i en hestesko og manglet de innendørs gangarealene som moderne kjøpesentre ofte har. I 1985 ble det inne i hesteskoen oppført en svalgang, som noen år senere ble bygget inn.

Området ligger sentralt på Eiksmarka med gode adkomstforhold fra offentlig transport. Plasseringen av nye Eiksmarka Senter sammenfaller således svært godt med gjeldende politiske føringer både hva gjelder handel og etablering av leiligheter i offentlige kommunikasjonsknutepunkter og i fortettet bomiljø.

Eiksmarka Senter vil bestå av 66 selveierleiligheter, fordelt på 5 bygninger med 4 etasjer hver oppe på et tun over butikksenteret. Leilighetene spenner fra 2 roms på ca 50 m2 til 4 roms på ca 130 m2. Alle leilighetene har romslige balkonger og toppetasjene har store takterrasser. Bygningene er planlagt med tanke på repetisjon og rasjonell byggeteknikk.

Handelsarealet er organisert over to plan og kan nås direkte fra parkeringskjeller, gateplan og torget. Hovedetasjen til handelsarealet er organisert som et kjøpesenter med «interne gater» med butikker. Næringsdelen av underetasjen utgjør ca halve etasjen og er primært planlagt som dagligvarebutikk. Varelevering og nedkjøring til parkeringsanlegget er lagt til sydenden av anlegget og ligger i sin helhet under tak og nås via porter fra Niels Leuchs vei.

Totalt areal som skal oppføres er ca 21 000 m2 hvor 1/3 er bolig og resten er næring og parkering.

Relaterte prosjekter Vis alle prosjekter